Over mij

Hallo, ik ben Wendy en welkom bij KoesterCreaties!

Samen met mijn man Tarik en 3 kids woon ik in Ruisbroek (Puurs – Sint-Amands). Naast mijn job als preventieadviseur psychosociaal welzijn en rouwconsulent (www.rouwkompas.be) ben ik in 2022 gestart met deze webshop. Achter deze webshop zit dus geen grote keten met strakke promoties en bliksemsnelle levertermijnen. Het is just me & myself voor het maken van de creaties, het uittesten van nieuwe ideeën, het updaten van de webshop, het contact met jou als klant, het verzenden, … Gelukkig springt mijn man op technisch vlak wat bij en hebben we familie die altijd willen inspringen voor opvang en dergelijke. Dikke dikke merci daarvoor!

Wat zijn KoesterCreaties en hoe het begon?

KoesterCreaties zijn niet zomaar wat knutsels, ik noem het creatieve vormen van verbinding. We creëren objecten die de herinneringen aan een dierbare, een levensgebeurtenis, .. tastbaar en levendig maken.

Hiernaast een fotootje van mijn broer Geert en mezelf. Wat waren we schattig toen! 😉
Een 13 jaar later, in 2000, overleed mijn broer Geert jammer genoeg door een verkeersongeval. Hij was 19. Ik heb toen onze geboortearmbandje aan elkaar laten smeden. Je kent ze wel, die typische armbandjes met je naam aan de ene zijde en je geboortedatum aan de andere. Dit armbandje heb ik jarenlang gedragen en is me heel dierbaar. Het was voor mij een manier om mijn broer op een symbolische manier dicht bij mij te houden. Dit was mijn eerste KoesterCreatie.

Tijdens mijn opleiding tot Rouw- en Verliesconsulent aan de Arteveldehogeschool groeide het idee om objecten te creëren die iets of iemand symbolisch en gevoelsmatig weer dichterbij brengen en op die manier steun geven in het rouwproces.

Het meest voor de hand liggend is een juweeltje waarin as of haartjes worden verwerkt. Maar wat denk je van een kerstbal met foto in de boom zodat je overleden oma met Kerst toch een beetje dichterbij voelt? Of een kaars met foto van je overleden trouwe viervoeter? Er zijn zoveel mogelijkheden!
Of geef er eentje kado? Zo laat je de ontvanger weten dat je zijn/haar verlies niet vergeten bent en geef je iets unieks.

Daarnaast vind je op deze website ook KoesterAttenties. Omdat je soms ook gewoon via een kleine attentie wil laten weten dat je aan iemand denkt.

Warme groetjes!

Wendy

PS: Voel je vrij om een KoesterCreatie te bestellen, ook zonder rouwproces. Geef bijvoorbeeld een koesterkerstbal met een foto van de kleinkinderen aan Oma. Gegarandeerd succes! Of wat denk je van een ring met een haarlokje van je bengel?

PS: Wist je dat ik bij elke bestelling als kleine ondernemer in bijberoep een vreugdedansje doe? 😉